пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Презентація біобібліографічного довідника присвяченого учасникам АТО мешканцям Ківерцівського району

24лютого 2016р. в приміщенні бібліотеки було проведено презентацію бібліографічного довідника „Хай знову запахнуть житами поля. А в нас запанує хай мир. ”На захід були запрошені учні 8-9кл.
У вступному слові бібліотекар Редзій О.М.повернулася до подій,внаслідок яких було оголошено АТО із залученням Збройних Сил України,та зупинилась  на розділах книги.
Відповідно до Указу Президента України від 17.03.2014 р. 303⁄2014 „Про часткову мобілізацію” Ківерцівським РВК були призвані та відправлені  військовозобов’язані на навчання, а згодом  на Схід, боронити територіальну цілісність України/
Збірник „Хай знову запахнуть житами поля. А в нас запанує хай мир”підготовлений колективом бібліотекарів району  про учасників АТО, наших земляків,які ще вчора жили звичним мирним життям :ходили на роботу, ростили дітей,будували будинок для сім’ї, хтось планував одружитися,але в один момент зробили крок вперед,назустріч смертельній небезпеці.
Перший розділ „Віра в героїзм створює героїв”,познайомить вас із наймолодшим Героєм України - Гринюком Володимиром Володимировичем.
Другий розділ „Ми стали волі на сторожі”. Тут зібрані матеріали про учасників АТО,бібліографічні дані,спогади самих солдат. Адже наші земляки пройшли більшість гарячих точок Сходу України:Волноваху,Савур-Могилу,Дебальцево,Іловайськ,Маріуполь,Донецький та Луганський  аеропорти.
У розділі „Життя, як спалах яскравої зірки”-розповіді про наших земляків,які уже ніколи не повернуться до рідної домівки,батьків,дружин,дітей, не зустрінуться з родиною за Великоднім сніданком, на Святвечір,не обговорять з сусідом футбольний матч. Вони поклали своє життя на вівтар жертовності  за Україну. Всього наша і Ківерцівщина втратила на Сході 15 бійців. Наймолодший серед них-23 річний Володимир Зарадюк.
Багато  сімей  на  сьогодні нічого незнає про долю своїх рідних,які зникли  безвісти на Сході України. Серед них-ківерчанин Михайленко Віталій Ігорович. І хоча родина отримала  повідомлення про загибель сина,та в серцях горить іскра надії.
Всім нам відомо,що українська армія на початку захоплення російськими найманцями Сходу була голою та босою,голодною,і майже обеззброєною. Турботи по забезпеченню мобілізованих захисників лягли на плечі народу. Посередники-волонтери. Ризикуючи життям, не рахуючись з часом,вони везуть в зону бойових дій-обмундирування,амуніцію,продукти харчування,транспорт,тех. засоби,дитячі листи та малюнки. Медики. Щоденно рятують життя військових на передовій, ризикуючи власним,знаючи ціну кожній хвилині,і в лікарнях по всій країні. Священники. Можливо в  мирному житті не всі мобілізовані ходили до церкви. Впевнена,що знаходячись в зоні АТО, під дощем обстрілів,кожен  звертається до Господа,з проханням вберегти,захистити. Саме тут приходять на допомогу священники. Разом з бійцями,під обстрілами вони хрестять,сповідують,правлять  служби,чи просто  розмовляють,підтримуючи міцний дух.Саме про цих людей йдеться у розділі„З любов’ю до життя,з добром у серці”.
Звісно,тут зібрані матеріали не про всіх учасників АТО.Є такі,яким і сьогодні боляче згадувати пережите. Цей біль ще довго житиме в спогадах,в серцях. Але є ще  наша пам’ять,про патріотизм та мужність наших земляків. Ми пишаємося вами. Слава Україні,слава її героям!

Серед присутніх на заході –Літовінська Наталія,уч.8кл.,тато Наталки теж учасник АТО.                   Презентація довідника «Хай знову запахнуть житами поля. А в нас запанує хай мир» проходила разом  з відео презентацією,що надало заходу певної особливості.

Немає коментарів:

Дописати коментар