вівторок, 28 березня 2017 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Всеукраїнський тиждень дитячого читання має багаторічні традиції. Започаткована дана акція у 1943 р. письменником Л. Кассилем  під назвою „Книжкові іменини”. Лише книги святкують іменини не один раз на рік‚ а цілий тиждень‚ і відбувається це щороку  в кінці березня‚ під час весняних шкільних канікул. Ці дні –нагода безпосереднього контакту з читачами‚ популяризації серед дітей читання‚ книги і бібліотеки‚ як скарбниці знань.
28 березня на відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання „Весна в книжковому саду‚‚ до бібліотеки завітали учні 1-2 кл.‚ працівники школи з внучатами.


Бібліотекар Редзій О.М. привітала присутніх з цим днем‚ побажала всім
продовження дружби з книгою‚ нових подорожей на острови пригод та фантастики‚ зустрічей з різними книжковими героями. З історією народження її Величності Книги ‚та про роль книги в житті людини  юних читачів ознайомила новопризначена зав. клубом Андрійчук Ю. Ю., яка долучилась до проведення заходу. На дітей чекали завдання-випробування у квесті „Бібліоновачок ”‚ де вгадували казкових героїв за недописаною телеграмою‚за річчю з кошика „Бібліотечних знахідок” - назви казок. Турнір, «Казковий віночок» пройшов надзвичайно бурхливо‚ адже діти навперебій намагались давати відповіді. Також присутні переглянули лялькову виставу „Ріпка”‚ 

та інсценізацію казки,„Хлопчик- Зірка” Оскара Вайльда.




Знавці казок були нагороджені солодощами. Нагороду також отримали кращі читачі 1 кл. - Довгалюк Анна‚ 2 кл. - Каленюк Софія та Клюха Анна‚ та найменший читач - Павлик Андрійко‚ який у 3 рочки напам’ять знає  та розповідає  казки „Снігуронька”‚ „Колобок”‚ „Івасик-Телесик”‚ „Курочка-ряба”. Бібліотекар - Ольга Миколаївна провела огляд книг „Піраміда народних казок‚” маленькі користувачі створили флеш-моб „Ми любимо читати”


 В наступні дні для учнів 5-6 кл. буде проведено інформаційний калейдоскоп„ Дивлюсь на світ очима птахів”‚ поетичний альбом „А я іду крізь біль в життя” 70 р. від дня нар. Людмили  Лежанської у сіті лабіринту „ Казкової  плутанини” потраплять учні 3 кл‚ літературне турне в країну запитань та відповідей здійснять учні 4 кл., у інтелектуальній грі „Перевір свою кмітливість” змагатимуться учні 7 кл. Свято книги продовжується.

Немає коментарів:

Дописати коментар