середу, 29 березня 2017 р.

"Дивлюсь на світ очима очима птахів"

Cумним та нецікавим було б наше життя без птахів. І справді‚ уявіть собі весну без пташиного співу‚теплі ночі без тьохкання солов’їв‚ ліси без кування зозуль чи степи без орлиного клекоту. А в наших містах живуть вірні супутники людини – горобці‚ голуби‚ ворони‚ гайворони і багато інших птахів. Усі вони милують око своїм забарвленням–часом яскравим‚ а інколи – скромним‚ але витончено шляхетним. Поведінка птахів завжди приваблювала людину і загадувала їй загадки. Як ці створіння знаходять шлях у вирій‚ а потім безпомилково повертаються додому‚ в місця‚ де вони народилися. Як вони визначають час для відльоту‚ чому деякі птахи будують складні гнізда‚ але є й такі‚ що зовсім не переймаються тим‚ де їм відкласти яєчка. І чому одні живуть у густих лісах чи на болотах і не витримують присутності людини‚а інші легко пристосовуються до життя поруч з нами? Чому птахи‚ зрештою‚ співають?. Питань дуже багато.
Відповіді на них та багато різної інформації з життя пернатих отримали учні 5-6 кл.‚ які 29 березня завітали у книгозбірню на інформаційний  калейдоскоп „Дивлюсь на світ очима птахів”.
Бібліотекар Редзій О. M. розповіла присутнім про роль птахів у нашому житті‚ рекорди у світі пернатих‚ про пташинну санітарну інспекцію‚ діти розповідали легенди про птахів‚ переглянули відео презентації „Птахи України”‚ „Перелітні птахи‚” „Як птахи піклуються про потомство”, „Найкрасивіші  птахи планети Земля”.
Також було проведено вікторину „Життя на крилах”, відгадували загадки. Переможці отримали солодощі. Бережіть птахів! Не вбивайте їх. Не руйнуйте їх гніздечка. Краще змайструйте їм шпаківні‚ годівнички. Підгодовуйте взимку зимуючих птахів. Птахи-частина природи‚ оберігайте їх!
На закінчення заходу бібліотекар провела огляд книжкової виставки.

Немає коментарів:

Дописати коментар